Istoric Bucharest Warriors

2007

In 2006, Rizu Cristian a inceput sa discute despre fotbal american pe un forum romanesc dedicat sporturilor. In 2007 subiectul principal era de a atrage cat mai multi fani ai acestui sport.

Pe data de 18 Februarie 2007, Rizu Cristian, initiatorul Bucharest Warriors, a propus o intalnire intre fani din Bucuresti, in lumea reala unde sa construiasca prima echipa echipa de Fotbal American din Romania.

In primavara anului 2007 s-a decis asupra denumirii echipei si anume „Bucharest Warriors”. In vara aceluiasi an, Roman Seremet s-a alaturat echipei cu experienta de 6 ani de fotbal american dupa ce a jucat la Meeker Buldogs (SUA) si Kishinev Barbarians (Republica Moldova).

Antrenamentele au inceput sa fie organizate si mult mai serioase. Deja se contura o figura mai clara a unei echipe. La sfarsitul verii Bucharest Warriors au primit primul rand de echipamente. In aceeasi perioada s-au depus si actele pentru infiintarea ca persoana juridice, organizatie non-guvernamentala, iar pe data de 30 Octombrie 2007, Asociatia Clubul Sportiv "Bucharest Warriors" a fost infiintata oficial.

Dupa multe antrenamente intense Bucharest Warriors au jucat primul lor scrimmage (meci scoala) pe data de 2 Decembrie 2007 impotriva echipei Constanta Sharks. Atunci s-a dat startul competitiilor de fotbalul american in Romania.

2008

In 2008,  Bucharest Warriors au participat la numeroase competitii si turnee nationale si internationale cu echipe de tackle si flag football (fotbal american fara contact). Primul meci international l-au jucat impotriva echipei Kishinev Barbarians (Republica Moldova) in Aprilie 2008. Apoi au urmat Minsk Zubrs (Belarus) si Team Sofia (Bulgaria).

Prima victorie internationala a fost castigata in ultimul meci din anul 2008, impotriva Team Sofia, meciul fiind jucat in Sofia cu scorul final de 6 – 2.

2010

In acest an s-a alaturat Razvan Matache, care in urmatorii ani a adus un aport intregului sport, prin i ceperea si finalizarea demersurilor de recunoastere ca ramura de sport a Fotbalului American la Ministerul Tineretului si Sportului.

In 2010 Bucharest Warriors au castigat prima editie a Campionatului National de Fotbal American si Flag Football, invingandu-i in RoBowl 2010 pe Cluj Crusaders cu scorul de 56 – 12.

De asemenea la inceputul anului 2010, Razvan Matache s-a alaturat echipei de management Bucharest Warriors, ce a completat echipa manageriala cu experienta de peste 10 ani, acumulata in mediul sportiv din Romania.

2011

In 2011, Bucharest Warriors si-au mentinut titulatura de Campioni Nationali la Fotbal Amrican,  invingand echipa Cluj Crusaders. De data aceasta finala RoBowl 2011 s-a jucat la Cluj-Napoca.

La inceputul anului 2011, echipei de management s-a alaturat Nicholas N. Bouri II pentru a trece la urmatorul nivel si de a populariza sportul in mediul de afaceri.

2012

In 2012, Bucharest Warriors au inceput o restructurare masiva a echipei, in special a celei sportive cu scopul de a aduce in echilibru ideile, principiile si procedurile necesare echipei pentru allinierea echipei la organizatiile internationale, precum cerintelor EFAF (Federatia Europeana de Fotbal American) si IFAF (Federatia Internationala de Fotbal American). Aceste schimbari au insemnat antrenamente diferite, filozofie diferita, proces diferit de pregatire si o noua directie de dezvoltare.

In primavara 2012, Razvan Matache, impreuna cu ajutorul managementului Bucharest Warriors, a pornit toate demersurile privind recunoasterea fotbalului american ca ramura oficiala de sport. Sportul a fost recunoscut in Noiembrie 2012, acesta fiind cel mai mare pas pentru trecerea la urmatorul nivel: Federatia Romana de Fotbal American.

Bucharest Warriors este cea mai veche echipa de fotbal american din Romania, care a investit puternic in jucatori, pregatind pana in prezent peste 350 de persoane, fiind astfel principalul promotor al fotbalului american si al sportului fair-play din tara.

2018

In data de 18 februarie 2007 a avut loc primul antrenament de fotbal american din Romania si dezvoltarea primei echipe Bucharest Warriors prin initativa lui Rizu Cristian. Pana in prezent, Bucharest Warriors prin Razvan Matache, Rizu Cristian si Roman Seremet s-au ocupat in intregime de dezvoltarea pe plan national a ramurii de sport.

La 11 ani de la inceputul fotbalului american in Romania, Bucharest Warriors a recrutat peste 1000 persoane, care au construit bazele in Bucuresti dar si in tara.

Din Bucharest Warriors s-au fondat alte 4 echipe in Bucuresti: Predators, Wolverines, Rebels si Dacians, dar a fost si sustinatorul arbitrilor prin dezvoltarea primelor cursuri de pregatire, iar o parte din jucatorii echipei Warriors au devenit primii arbitri din Romania.

Bucharest Warriors a sustinut si va sustine dezvoltarea fotbalului american in Romania prin participarea in primele meciuri ale echipelor din tara: Constanta Sharks, Cluj Crusaders, Bucharest Predators, Prahova Thunders, Giurgiu Gladiators, dar si cu suport prin oferirea de echipament pentru Timisioara 89ers si Baia Mare Miners.

Participand la initerea Campionatului National de Fotbal American, Bucharest Warriors a castigat 2 finale si va continua sa participe si in urmatorii ani.

Bucharest Warriors a avut meciuri de contact cu toate echipele din tara inclusiv Iasi Sevens si Vaslui Wolves, dar si la nivel european cu: Serbia, Ungaria, Moldova, Bulgaria, Belarus si Turcia. La nivel flag football au participat la turnee in tara dar si in Franta, Olanda si Serbia.

Bucharest Warriors a initiat si sustinut procesul de recunoastere a ramurii de sport, dar si primul meci al echipei nationale in 2012, iar ca urmare al acestei realizari, echipele de Fotbal American din Romania au putut accesa terenuri, materiale si evenimente organizate pe plan local sau judetean. Intreg procesul a fost dezvoltat din finantarea facuta de Bucharest Warriors pentru a ajuta toate echipele din Romania.

La nivel global s-a dezvoltat colaborarea cu EFAF si IFAF prin care am putut aduce cursuri de antrenori, training camps, cursuri de pregatire arbitri dar si antrenori si staff tehnic la meciul nationalei.

Focusul echipei s-a transferat catre recrutarea si dezvoltarea lotului de copii Bucharest Warriors Kids Football, in prezent avand 30 de copii cu varste cuprinse intre 7 si 16 ani. Acestia au participat in ultimii 2 ani la Campionatul European U15 (2016) din Serbia, proiectul Campionatului National de Flag Football Copii (2016), meciuri de contact cu Bucharest Titans, Mures Monsters si Giurgiu Gladiators (2017). Pentru 2018 se va organiza o data pe luna un meci de flag cu Gladiators, cantonamente si participarea la turnee in Romania si in Europa.

 

Date statistice:

Infiintat: 18 Februarie 2007

Numar jucatori pregatiti: +1000 (1 Ian 2018)

Numar meciuri: 120 (1 Ian 2014)

Numar generatii: 3

Povestea Warriors poate fi citita pe pagina Wikipedia.

Facebook: www.facebook.com/BucharestWarriors
Twitter: www.twitter.com/BWarriors